BEHANDLINGSTILBUD

Bevegelse er kun smertefri og funker smidig og „rundt“ når alle delaktige strukturer som bein, muskler, ledd, osv er sunne, har tilstrekkelig styrke, er i rett stilling. Det er essensielt at samspillet mellom disse strukturer funker tipp topp. Fysioterapi og osteopati har et vidt spekter av terapimetoder  og anvendelsesområder. Både terapimetodene og det å benytte seg av naturen som stor inspirator og behandlingsrom er filosofien og drivkraften til Valdres Dyrefysioterapi. På de følgende sidene kan du bli kjent med terapimulighetene som går hånd i hånd innen behandling og opptrening.

Fysioterapi
En naturlig opplevelse
Image
Målet med fysioterapi er skadeforebygging, behandling og rehabilitering av skjelettets, nerve-, og muskelsystemets funksjonalitet og det å skape og opprettholde en god livskvalitet. I Valdres Dyrefysioterapi kan vi by på behandling på et høyt faglig nivå. I tillegg benytter vi oss av naturlige elementer under terapien og bygger mye av behandlingen ut i naturen.
Osteopati
Bevisst bevegelse
Image
Osteopati består av ulike manipulasjons- og mobiliseringsteknikker og tøyninger. Målet er å behandle nervesystemet, bevegelsesapparatet og sirkulasjonen som en dynamisk helhet. Osteopatien henvender seg ikke bare til fysiske bevegelsene, men også til nervesystemet, det kranio-sakrale systemet og det viszerale (organ-)systemet. Det er et samspill av manuelle teknikker utført av terapeuten og det å la dyret sanse og kjenne på effekten av manipuleringene.
Traumeterapi
Målet med traumeterapi
Image
Denne terapiformen retter seg mot dyr som har vært utsatt for fysiske eller mentale traumer. Målet er å hjelpe utsatte dyr å finne tilbake til god livskvalitet og ikke minst livsglede.
Rehabilitering
Terapi og trening
Image
Hvert dyr vil få et spesialtilpasset rehabiliteringsprogram som er tilpasset det aktuelle problem. Rehabiliteringen kjennetegnes av mye tålmodighet, men også mye glede over alle framskritt.