REHABILITERING

Fra tid til annen hender det at dyr er uheldige og skader seg eller er i situasjoner som har langvarig negativ innflytelse for helsen. Avhengig av skadeomfanget kan helbredelsesprosessen være langvarig og ikke minst nervepirrende. En vellykket behandling av skaden betyr imidlertid ikke at dyret ditt umiddelbart er fullt belastbar. Vanlig trening etter en skade innebærer ofte risikoer, som kan aktivere den nylig helbredet skade igjen og føre til en ny behandlingsperiode og i verste fall ny hvilefase for dyret. Det spiller ingen rolle om det er en muskelskade, en seneskade, en leddskade, forkalkninger, betennelser, et brudd eller en annen type skade eller mental traume. Et individuelt rehabiliteringsprogram vil trene opp bevegelsesapparatet, men vil også føre på andre måter traumatiserte dyr tilbake til et godt og verdig liv. Kjernen av rehabiliteringen er en individuell tilpasset terapiplan med både behandlingsmetoder, men også mellommål for de forskjellige faser innen opptreningen.

Når trengs det rehabilitering?

Detaljerte symptomer er listet opp på både fysioterapi-, osteopati- og traumeterapisiden. Her følger det et kort sammendrag

Fysisk traume (avreven muskel, seneskade m.m.)
Låsninger, lammelser, dysfunksjoner og blokader
lange hvileperioder (f.e. etter operasjon uten oppptrening)
etter invasiv medisinsk behandling (sterk og/eller langvarig medisinering)
post-operativ behandling (for eksempel etter korsbåndoperasjon)
mentale traumer (for eksempel etter mishandling, vanskjøtsel)
Hvordan gjøres det?

De viktigste behandlingsmetoder er:

Fysioterapi
Image
Osteopati
Image
Traumeterapi
Image
Naturen som behandlingsrom
Image
Behandlingsløp

Hvordan er behandlingen bygd opp?

  • 1
    Førstegangskonsultasjon
    Under førstegangskonsultasjonen går vi gjennom dyrets sykehistorie (anamnese). Det følger en grundig undersøkelse og deretter begynner vi direkte med behandlingen. I noen tilfeller trenger dyret tilvenning til behandlingen.
  • 2
    Oppfølgingstime
    Behandlingen fortsetter og følger en individuell terapiplan. Terapiplanen består av både terapimål og terapimetoder. Terapimål justeres etter hver behandlingstime. Dyreeier får råd og tips om hjemmeøvelser.
  • 3
    Behandlingskontroll
    Etter gjennomført terapitime eller rehabilitering (antall behandlingstimer retter seg etter antatt rehabiliteringstid og dyrets respons på behandlingen) følger sluttkontrollen.